U wilt het geweld in huis stoppen

U en uw kinderen willen zich thuis veilig voelen

U weet even niet hoe

Doen wat nodig is om het geweld te stoppen

De oplossing ligt bij u thuis

 

 

Take a Break

Geweld in huis is voor niemand fijn. Wij snappen dat een gezin hier last van heeft. De ruzies, het geschreeuw, de altijd gespannen situatie. Wij kunnen helpen om voor het hele gezin weer rust te creëren. Take a Break is mogelijk de oplossing. Dit is hulpverlening van Arosa die plaatsvindt bij mensen thuis. De hulp is gericht op rust en veiligheid geven. Take a Break kan voorkomen dat de situatie uit de hand loopt en partners niet meer samen onder één dak kunnen blijven wonen.

Wat is Take a Break?

Bij Take a Break nemen jij en je partner een tijdelijke ‘break’. Samen met jullie zorgen hulpverleners dat het geweld stopt. Dat gebeurt zoveel mogelijk bij jullie thuis. Door samen een plan te maken, zorgen we dat het thuis weer veilig is. Het hele gezin is hierbij betrokken. 

Binnen 6 weken brengen wij in kaart wat er speelt aan huiselijk geweld en welke factoren een rol spelen

 

Hoe werkt Take a Break?

  • Take a Break duurt ongeveer 6 tot 10 weken en bestaat uit meerdere onderdelen:
  • Jij en je partner krijgen ieder een eigen begeleider bij wie je je verhaal kwijt kunt. De gespreksonderwerpen zijn veiligheid en relatie.
  • Er is speciale aandacht voor kinderen in het gezin. Een hulpverlener praat met jou en met je kinderen en kijkt wat nodig is voor een veilige situatie.
  • Een psycholoog praat apart met jou en je partner. De psycholoog is er om te kijken of er psychische onderwerpen zijn waarbij hulp nodig is.

Een break nemen

Mocht het nodig zijn, dan neemt één van jullie een break, bijvoorbeeld door tijdelijk bij familie of vrienden te zijn. Uitgangspunt bij een break is dat de kinderen thuis blijven. Zo kunnen jullie allebei rustig nadenken en bespreken wat nodig is om het thuis weer veilig te maken.

Geschikt plan

Wij kijken samen met het gezin naar wat de meest logische volgende stap is. Na ongeveer 6 tot 10 weken komen de hulpverleners met een advies dat past bij jullie situatie, bijvoorbeeld verdere begeleiding door Arosa, een sociaal wijkteam, gesprekken met een psycholoog, begeleiding bij de opvoeding van de kinderen, hulp bij verslaving of financiën. Het plan omschrijft hoe je (of jullie) komen tot een veilige situatie voor het hele gezin.

Interesse?

Voor meer informatie neem contact op met Arosa op 010 - 820 08 40 of stuur een mail naar bureaudienst@arosa-zhz.nl 

Er zijn geen kosten verbonden aan Take a Break.

 

Folder

Download hier de folder Take a Break