U wilt het geweld in huis stoppen

U en uw kinderen willen zich thuis veilig voelen

U weet even niet hoe

Doen wat nodig is om het geweld te stoppen

De oplossing ligt bij u thuis

 

Take a Break

 

Wat is Take a Break?

Bij Take a Break nemen u en uw partner een tijdelijke ‘break’. Samen zorgen hulpverleners en u dat het geweld stopt. Dat gebeurt zoveel mogelijk bij u thuis. Door samen een plan te maken, zorgen we dat het thuis weer veilig is. Het hele gezin is hierbij betrokken. 

Hoe werkt Take a Break?

  • Take a Break duurt ongeveer 6 tot 10 weken en bestaat uit meerdere onderdelen:
  • U en uw partner krijgen ieder een eigen begeleider bij wie u uw verhaal kwijt kunt. De gespreksonderwerpen zijn veiligheid en relatie.
  • Er is speciale aandacht voor kinderen in het gezin. Een hulpverlener praat met u en met de kinderen en kijkt wat nodig is voor een veilige situatie.
  • Een psycholoog praat apart met u en uw partner. De psycholoog is er om te kijken of er psychische onderwerpen zijn waarbij hulp nodig is.

Een break nemen

Mocht het nodig zijn, dan neemt één van u een break, bijvoorbeeld door tijdelijk bij familie of vrienden te zijn. Uitgangspunt bij een break is dat de kinderen thuis blijven. Zo kunt u allebei rustig nadenken en bespreken wat u nodig hebt om het thuis weer veilig te maken.

Geschikt plan

Na ongeveer 6 tot 10 weken komen de hulpverleners met een advies dat past bij uw situatie, bijvoorbeeld verdere begeleiding door Arosa, een sociaal wijkteam, gesprekken met een psycholoog, begeleiding bij de opvoeding van de kinderen, hulp bij verslaving of financiën. Het plan omschrijft hoe u, al dan niet samen, komt tot een veilige situatie voor het hele gezin.

Interesse?

Voor meer informatie neem contact op met Arosa op 010 - 820 08 40 of stuur een mail naar info@arosa-zhz.nl 

Er zijn geen kosten verbonden aan Take a Break.