Nieuws

Vacature groepswerker voor 32 uur
Groepswerker bij Arosa; een baan met veel verantwoordelijkheid waarin je echt het verschil kunt maken.
We zijn op zoek naar een groepswerker voor 32 uur per week.

Studenten Zadkine Startcollege zetten zich in voor kinderen in de opvang
Studenten van Zadkine Startcollege zetten een goede doelen actie op. De komende weken zijn er veel leuke dingen te doen in en rondom de school. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen die te maken hebben met geweld.
Arosa zoekt vrijwillige coaches voor het project De Nieuwe Toekomst
De methodiek De Nieuwe Toekomst is gericht op het ondersteunen van vrouwen om actief aan de slag te gaan om een baan te vinden, een opleiding te volgen of om vrijwilligerswerk te doen. Het uiteindelijke doel is een stap dichter bij sociale en economische zelfstandigheid te komen. Wie wil met ons de uitdaging aangaan als coach in het project de “Nieuwe Toekomst” en zich vrijwillig inzetten om andere vrouwen de regie over hun leven weer in eigen hand nemen en te helpen stappen te zetten in een richting die leidt naar financiële zelfstandigheid?

Ben jij toe aan een Nieuwe Toekomst?
Nieuwe trainingen starten in december
Ben jij toe aan een nieuwe stap in je leven? Wil je na een periode van huiselijk geweld de regie op je leven terug? Wil je economisch zelfstandig zijn? Kortom, ben je toe aan een Nieuwe Toekomst voor jezelf? Dan is deze training misschien iets voor jou. In december beginnen we bij Arosa met de gratis trainingen De Nieuwe Toekomst.

Bijeenkomst op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen
Stop femicide!
Door verhullend taalgebruik draaien we als samenleving om het probleem heen. Daarom willen we op 25 november – de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen – meer bekendheid geven aan de term femicide: moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn.

Maatje achter de Voordeur Rotterdam
Bij Arosa gaat Maatje achter de Voordeur Rotterdam van start. Maatje achter de Voordeur Rotterdam werkt met vrijwilligers (de maatjes) die hun eigen ervaring op het gebied van huiselijk en/of seksueel geweld kunnen en willen inzetten voor anderen die ook huiselijk en/of seksueel geweld hebben meegemaakt.

Arosa en Perspektief zijn gefuseerd
Vanaf 1 januari 2022 zijn de stichtingen Perspektief en Arosa één organisatie.
Nieuwe keuken op de crisisopvang in gebruik genomen
Arosa heeft een mooie, veilige en kindvriendelijke keuken kunnen aanschaffen door de bijdragen van fondsen en donateurs
Quick scan Verandertraject huiselijk geweld Rotterdam

Stalking vraagt om specifieke expertise
Honderden appjes. Telefoontjes midden in de nacht. Familieleden die worden ingezet om moeder in de gaten te houden. Mascha Kramer, hulpverlener en stalkingsexpert bij stichting Arosa, weet hoe stalkers werken.

Onderzoek: meer slachtoffers van kindermishandeling tijdens lockdown
Tijdens de eerste lockdown werden in Nederland naar schatting 40.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling, met name van verwaarlozing van onderwijs en getuige van geweld.

Keurmerk veiligheid in de vrouwenopvang
Opvangorganisaties met het keurmerk ‘Veiligheid in de Vrouwenopvang’ vormen met elkaar een landelijk stelsel van veilige opvang. Het keurmerk staat voor een garantie van veiligheid voor cliënten die van dat landelijk stelsel gebruik moeten maken.

‘Een crisis kan ook het scharnierpunt zijn tot verandering’
Basistraining Mannenhulpverlening - geweld in afhankelijkheidsrelaties
Ook mannen kunnen geconfronteerd worden met geweld in afhankelijkheidsrelaties. Hoe kun je als hulpverlener mannenmishandeling beter herkennen en waar hou je rekening mee in de hulpverlening. Docenten van de Basistraining Mannenhulpverlening - geweld in afhankelijkheidsrelaties geven een voorproefje van de inhoud.

Aandacht voor financiële zelfredzaamheid werkt!
Project Grip op Geld afgerond
Na 2 jaar is het project Grip op Geld afgerond. In dit project hebben we als (voormalige) Combine organisaties, gekeken hoe we de financiële zelfredzaamheid van vrouwen in de vrouwenopvang konden vergroten. Aanleiding was het rapport van de nationale Ombudsman uit 2017.

Manifest als keerpunt in de aanpak van huiselijk geweld in Rotterdam
Rotterdamse instellingen en de gemeente slaan de handen ineen voor verbetering in de aanpak van huiselijk geweld. Tijdens een bijeenkomst in de Laurenskerk ondertekenden zij een manifest om de lessen uit het onderzoek door het Verwey-Jonker Instituut (over wat beter moet in de aanpak van huiselijk geweld) op te pakken en naar de praktijk te vertalen.

Leuke zomeruitjes voor kinderen in de opvang dankzij Crisisfonds voor kwetsbare kinderen
Het Crisisfonds van Kinderpostzegels, Het Vergeten Kind en Augeo heeft een budget beschikbaar gesteld om te besteden aan zomeractiviteiten voor kinderen in de opvang.

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis
Het ‘Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis’ is opgericht om kwetsbare kinderen tijdens de coronacrisis te helpen. Zo kunnen deze kinderen, naast leren, óók ontspannen. Daardoor neemt de stress wat af. Voor de kinderen onze opvanglocaties Nadine en Simone hebben we een aanvraag gedaan bij het Crisisfonds.

Onderzoek Ketenaanpak huiselijk geweld
Complexe problemen vragen onorthodoxe oplossingen. Rotterdamse aanpak huiselijk geweld
Naar aanleiding van de drie tragische incidenten met Sarah, Bianca en Humeyra in korte tijd in Rotterdam nam de gemeenteraad in januari vorig jaar een motie aan die vroeg om een onafhankelijk onderzoek naar de Ketenaanpak huiselijk geweld in Rotterdam. Namens het Verwey-Jonker Instituut leidde mevrouw Katinka Lünnemann het onderzoek, woensdag werden de resultaten gepresenteerd.Het komt niet zo vaak voor dat een gemeenteraad om een onafhankelijk onderzoek verzoekt om een thema uit te diepen. Arosa is blij met de pro actieve en betrokken houding met het thema huiselijk geweld van de gemeenteraad van Rotterdam.

15 juni: Internationale Dag tegen ouderenmishandeling
Het houdt niet op, totdat je iets doet
Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van ouderenmishandeling, zoals lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling. Ouderenmishandeling komt overal voor, ook bij jou in de buurt. Op maandag 15 juni, de Internationale dag tegen ouderenmishandeling, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen ouderen. Want het houdt niet op, totdat je iets doet.

Cliënten van Arosa in het nieuw gestoken door Dress for Succes
Dress for Success biedt mannen en vrouwen met een minimuminkomen of uitkering gratis representatieve kleding voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Vandaag hadden zij een verrassing voor de vrouwen in de crisisopvang van Arosa.

Serie vlogs over seksueel misbruik bij kinderen
Op de homepage van het Centrum Seksueel Geweld staat een serie vlogs over seksueel misbruik specifiek voor kinderen, leerkrachten, hulpverleners, ouders en naasten.

Chatten met Veilig Thuis
Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Als bellen naar Veilig Thuis niet kan, is het nu ook mogelijk om via de chat in contact te komen met Veilig Thuis.

Team KIM: samen kunnen we een kind helpen
Team-Kim heeft een video gemaakt met bruikbare tips voor kinderen en jongeren in nood. Ook maakten zij een video met concrete tips voor professionals en andere betrokkenen. De tips in de filmpjes worden gegeven door ervaringsdeskundige jongeren van Team-Kim, die zelf te maken hebben gehad met een vorm van kindermishandeling. Team-Kim vraagt vooral de video's te delen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

'Het is niet jouw schuld'
Door het Corona-virus zijn kinderen de laatste tijd veel meer thuis. Een moeilijke situatie voor de kinderen die in hun eigen huis seksueel worden misbruikt. Het Centrum Seksueel Geweld schreef ze daarom een open brief met de titel: #nietjouwschuld. Vrijdag 1 mei lanceerde het Centrum speciaal voor kinderen de website www.nietjouwschuld.nl

Huiselijk geweld melden via apotheek
Met het codewoord ‘masker 19’ kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld.

Anonieme Hulplijn bij agressie in de thuissituatie
Wereldwijd neemt de stress toe door de coronamaatregelen. Voor mensen die zich agressief voelen en of dreigen agressief zich te gaan gedragen, heeft De Waag een gratis anonieme hulplijn.

Hulpaanbod Avant Sanare online én gratis voor Rotterdammers
Alle Rotterdammers die te maken hebben met angst, stress, huiselijk geweld, een vechtscheiding, somberheid, weinig weerbaarheid en/of negatief denken, kunnen gratis meedoen aan de cursus Omgaan met stress.

Chatservice Help ff
Stress? Spanningen thuis in je gezin? Zit je ergens mee? Chat er anoniem over!