Werken als een paard in de manege en op de Veluwe

Een bijzondere en ieder jaar terugkerende dag voor de kinderen in de opvang

Werken als een Paard is een project van de Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam

Op de Rotterdamsche Manège
Op 15 augustus heeft Werken als een Paard de kinderen van onze opvanglocaties Nadine, Sophie en Simone een geweldig leuke dag bezorgd op de Rotterdamsche Manège. Onder het motto als je werkt als een paard, kun je veel bereiken was er een mooi programma samengesteld. Het educatieve ochtendgedeelte bestond uit een theorieles over paarden en een leuke workshop "Mad science” van Professor “Martijn  Molecuul” waarin de kinderen onder andere proefjes deden met statische elektriciteit, vulkanen en raketten maakten en ten slotte hun eigen slijm putty maken in allerlei kleurtjes.

Na de lunch mochten de kinderen in de middag paarden verzorgen en paardrijden. Sommige kinderen hadden nog nooit op een paard gezeten maar zij waren ontzettend enthousiast en nieuwsgierig hoe dit zou zijn. Iedereen mocht op een eigen paard, met begeleiding door het Kralingsebos rijden. De paarden waren lief, het zonnetje scheen en de kinderen hadden de tijd van hun leven. Dit was voor iedereen het leukste onderdeel van de hele dag.

Een dag naar de Veluwe
Op 2o augustus is een groep kinderen met begeleiders opgehaald met de bus. Nadat iedereen het speciale groene Werken als een Paard t-shirt aan had, vertrok de bus naar de Veluwe. Na aankomst kregen de kinderen in het restaurant iets lekkers te eten en drinken. Daarna werden groepen gevormd en ging het Nature Game in het Park de Hoge Veluwe van start. Met behulp van een IPad gingen zij op interactieve ontdekkingsspeurtocht waarbij je met een kompas moest lezen welke kant je op moest. Door middel van de filmpjes en opdrachten maakten de kinderen niet alleen kennis met het verhaal van Helene en Anton Kröller Müller, maar ook leerden zij over de geschiedenis van de Hoge Veluwe en de planten en dieren die er leven. De speurtocht ging langs ruïnes, stenen met teksten en kunstobjecten. 

Na een heerlijke picknick in de buitenlucht was het tijd voor de kleine diertjes en mochten de kinderen -plat op hun buik- met een schepnet waterdiertjes vangen in een sloot. Na het schoonmaken van de schepnetten gingen de kinderen onder begeleiding van een van de vrijwilligster van de Hoge Veluwe op zoek gegaan naar een wild observatiepost. Tot slot hebben de kinderen nog geholpen met het uittrekken van jonge naaldboompjes – zaailingen-  en zo meegeholpen aan het behoud van de Veluwe. 

Toen was het tijd om weer naar de bus te lopen, onderweg zagen ze nog een kleine ree het bos inspringen. Als beloning hebben alle kinderen nog een rugzakje met dierenkaarten van de Hoge Veluwe en een sleutel hanger, gemaakt van een stukje hertengewei, gekregen.

Zeer moe maar blij gingen de kinderen de bus weer in, binnen een kwartier lagen alle kids in de bus te slapen.

Namens alle kinderen in de opvang van Arosa hartelijk bedankt! Het was een zeer geslaagde dag, de kinderen hebben veel gezien, veel geleerd en het was zeker voor herhaling vatbaar.