Team KIM: samen kunnen we een kind helpen

Kindermishandeling en huiselijk geweld is een groot probleem. Per jaar hebben 119.000 kinderen te maken met geweld, verwaarlozing of seksueel misbruik. Dat is gemiddeld één kind per klas. Mishandeling meemaken is verschrikkelijk, maar het feit dat niemand ingrijpt, is voor veel kinderen en jongeren vaak net zo pijnlijk als de mishandeling zelf. Daarom is het essentieel dat zij niet alleen met professionals, maar ook met hun omgeving hierover kunnen praten.

Team-Kim heeft een video gemaakt met bruikbare tips voor kinderen en jongeren in nood. Ook maakten zij een video met concrete tips voor professionals en andere betrokkenen. De tips in de filmpjes worden gegeven door ervaringsdeskundige jongeren van Team-Kim, die zelf te maken hebben gehad met een vorm van kindermishandeling. Team-Kim vraagt vooral de video's te delen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Wie zijn Team-Kim?
Team-Kim bestaat uit een groep ervaringsdeskundige jongeren die voorlichting geven over kindermishandeling door hun eigen verhaal met kinderen, jongeren en professionals te delen. De voorlichting wordt onder andere gegeven op scholen, aan aandachtfunctionarissen en zorgprofessionals.

De linken naar de video's vindt u hieronder:

https://vimeo.com/409240633  ( Voor kinderen en jongeren )

https://vimeo.com/409234045  ( Voor professionals en omgeving )

Gebruik de hashtags #samentegenkindermishandeling #teamkim #wedoenhetsamen #maakkindermishandelingbespreekbaar #doeslief #taboedoorbreken

 

Vragen?

Neem contact op: info@team-kim.nl 

Zij vertellen graag meer over hun voorlichtingspakket voor scholen en professionals.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/team-kim/

Facebook: https://www.facebook.com/StichtingStopKindermishandeling/

Twitter: @1Team_KIM