Cliƫnten van Arosa in het nieuw gestoken door Dress for Succes

Vrouwen en hun kinderen die wegens huiselijk geweld niet meer thuis kunnen wonen, vinden een plek in de crisisopvang van Nadine, een van de opvanglocaties van Arosa. In de veilige omgeving van Nadine vinden zijn de rust om onder begeleiding de geweldervaringen te verwerken en hun leven weer op rit te krijgen. De organisatie Dress for Succes heeft een geweldig mooi gebaar gemaakt om deze vrouwen een steuntje in de rug te geven.  

Dress for Success biedt mannen en vrouwen met een minimuminkomen of uitkering gratis representatieve kleding voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Zij krijgen de kleding van particulieren en organisaties. Als de vrouwen en hun kinderen de crisisopvang Nadine binnenkomen, hebben zij vaak niet meer bij zich dan één tas met het hoognodige, niet zelden gehaast bij elkaar gezocht als zij hun huis ontvluchten. Een van de oud-cliënten van Arosa werkt nu als vrijwilliger bij Dress for Success en heeft winkelmanager Nettie over de opvang verteld. Zo ontstond het idee om iedere vrouw in de crisisopvang een kledingpakket van Dress for Success te geven.

Vanuit Arosa werden de maten en leeftijd van de cliënten doorgegeven aan Dress for Succes. Vervolgens hebben de Dress Adviseurs met veel zorg de pakketten samengesteld. Zij zijn hier de hele week mee bezig geweest en vrijdag 12 juni konden we de pakketten ophalen in de smaakvol ingerichte winkel aan het Rijnhoutplein in Rotterdam. Ieder pakket bevatte een mooie kledingoutfit met bijpassende tas en schoenen. Een prachtig cadeautje voor de vrouwen. Behalve dit verrassingspakket ontvingen de vrouwen ook een uitnodiging om een keer langs te komen in de Rotterdamse winkel van Dress for Success om opnieuw een mooie outfit uit te zoeken.

In de opvang werden de pakketten met veel enthousiasme ontvangen en de kleding werd direct gepast (“Deze kleur staat echt goed”) en de tassen en schoenen aan elkaar getoond. (“Kijk eens, deze mooie laarsjes zijn nieuw, nog nooit gedragen!) Als extraatje had de vrijwilligster van Dress for Success voor de tienerdochter van een van de cliënten een mooie jurk in het pakket gedaan. Ook dat gebaar werd erg gewaardeerd (“Zo lief”). Een van de groepswerker van Nadine heeft met de vrouwen afgesproken dat zij vanavond een modeshow voor elkaar gaan houden.