Leuke zomeruitjes voor kinderen in de opvang dankzij Crisisfonds voor kwetsbare kinderen

Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen van Kinderpostzegels, Het Vergeten Kind en Augeo heeft een budget beschikbaar gesteld om te besteden aan zomeractiviteiten voor kinderen in de opvang. Wij hebben een aanvraag gedaan bij het crisisfonds en tot groot plezier van onze cliënten ontvingen we een bijdrage die besteed werd aan activiteiten vol plezier en ontspanning.

Dankzij een financiële bijdrage van het crisisfonds zijn van al onze locaties moeders en hun kinderen op stap geweest deze zomervakantie. Zo zijn er uitstapjes gemaakt naar het Plaswijckpark en Diergaarde Blijdorp. Het was ook nog de bedoeling om naar de minigolf Parkhaven te gaan maar dat kon niet doorgaan. Eerst was het te warm vanwege de hittegolf  en later was het juist te slecht weer. Gelukkig vonden we een goed en leuk alternatief in de Pannenkoekenboot.

Het doel van het crisisfonds was het mogelijk maken van activiteiten die zorgen voor afleiding, positief contact met vrienden/familie/ leeftijdgenoten en om “de zomer goed door te komen”. Door de speciale aandacht van hun moeder en de hulpverleners en krijgen de kinderen echt het gevoel: het gaat om jou! Dat deze doelen gehaald zijn, blijkt wel uit de onderstaande reacties.

Enkele reactie van onze cliënten na afloop van het bezoek aan Plaswijckpark:

“Het was een geslaagde dag. Echt waar, iedereen vond het zo leuk en rustgevend”.

“We zijn in een boot geweest en hebben nog heel veel andere leuke dingen gedaan”.

“Onze kinderen hebben lekker gezwommen en wij (de moeders) hebben ook genoten”.

“Het was zeer geslaagd. Ik had dit park nog nooit eerder bezocht, het was zo fijn om even alles te kunnen vergeten”.

 We kunnen onze cliënten natuurlijk niet herkenbaar in beeld brengen, maar de foto’s geven toch wat indrukken van de geslaagde zomeruitjes. Namens de kinderen (en hun moeders) die verblijven op onze locaties Nadine, Simone en Sophie: hartelijk dank!