‘Een crisis kan ook het scharnierpunt zijn tot verandering’

Basistraining Mannenhulpverlening - geweld in afhankelijkheidsrelaties

Bij geweld in afhankelijkheidsrelaties en mishandeling denken we vaker aan vrouwen dan aan mannen. Vanwege het taboe dat erop rust, houden veel mannen hun hulpvraag verborgen. Hoe kun je als hulpverlener mannenmishandeling beter herkennen? En waar moet je zoal rekening mee houden in de hulpverlening? Dat en meer leer je in de ‘Basistraining Mannenhulpverlening – geweld in afhankelijkheidsrelaties’.

De Basistraining Mannenhulpverlening - geweld in afhankelijkheidsrelaties wordt georganiseerd door de RINO Groep in samenwerking met de zes organisaties voor mannenopvang (Blijf Groep Amsterdam, Moviera Utrecht, Perspektief Den Haag, Kadera Zwolle, Sterk Huis Tilburg en Arosa Rotterdam). Deze mannenopvang is voor mannen die te maken hebben of hebben gehad met huiselijk geweld, eergerelateerd geweld en/of mensenhandel (geweld in afhankelijkheidsrelaties).

De docenten Martin Knippers en Adrie Vermeulen geven in een interview op de website van de RINO Groep alvast een voorproefje van de inhoud: Een crisis kan ook het scharnierpunt tot verandering zijn.

Over de basistraining:

In deze training leren professionals mannenmishandeling beter te herkennen en erkennen. De training biedt een theoretisch kader, maar vooral ook praktische toepassingen voor de alledaagse hulpverleningspraktijk, waarbij diverse systeemgerichte interventies aan bod komen.

 

'Mannen presenteren hun problemen over het algemeen anders dan vrouwen. Dat vraagt om een andere benadering.'

 - Adrie Vermeulen - 

 

‘Als je de hulpverlening alleen op het slachtoffer richt, in dit geval de man, bestaat de kans dat je een belangrijke factor mist'

- Martin Knippers -