Tweede workshop over (en met) plegers gesproken

Workshop voor professionals

Vanwege de grote belangstelling voor de workshop in oktober is besloten een tweede workshop te organiseren om zo iedereen die dat wil de gelegenheid te geven erbij te zijn.

 

Inhoud workshop:

We praten vaak over "plegers" maar zelden mét "plegers" van huiselijk geweld. Hoe komt iemand tot zijn daden en hoe kan het dat juist een slachtoffer van geweld uiteindelijk zelf geweld gaat gebruiken?

Belangrijker dan kennis, vaardigheden en technieken is de grondhouding waarmee een hulpverlener zijn/haar cliënten bejegent. De grondhouding van de meerzijdige partijdigheid draagt bij aan de groei van onderling begrip en (beginnend) herstel van vertrouwen. 

In de workshop geven ervaringsdeskundigen, ex-plegers/slachtoffers van huiselijk geweld, Jurgen Damen en Alewijn Verboon, meer inzicht door het open delen van het plegerperspectief. Vanuit bewustwording en inzicht is het voor de professional mogelijk een grondhouding aan te nemen die meer gericht is op een neutrale bejegening en het maken van connectie.

Vanuit wantrouwen naar vertrouwen voor verdere hulp en ondersteuning.

 

De interactieve workshop komt tot leven door middel van woord, beeld en poëzie en spreekt niet alleen tot het hoofd maar ook tot het hart.

  • Wanneer: donderdag 25 november 2021
  • Tijdstip: 15.00-17.00 uur
  • Waar: Het Klooster, Afrikaanderplein 7 in Rotterdam

Werk je als professional met cliënten in situaties van huiselijk geweld en wil je meer weten over het in contact zijn met ”plegers”? Meld je dan aan via mailadres Ervaringinhuis@veiligthuisrr.nl

De bijeenkomst vindt plaats met inachtneming van de coronamaatregelen van de overheid. Dit betekent dat alleen toegang kan worden verschaft aan mensen die een geldig coronavaccinatie-, test- of herstelbewijs kunnen laten zien.