Vacature ervaringsdeskundige huiselijk geweld / kinder-mishandeling (ex-pleger)

Een baan met veel verantwoordelijkheid waarin je echt het verschil kunt maken

Arosa biedt veiligheid en bescherming bij geweld in afhankelijkheidsrelaties. Onze focus ligt op het voorkomen en duurzaam stoppen van huiselijk geweld, kindermishandeling en stalking. Wij hebben aandacht voor alle leden van het gezin en belangrijke personen in het netwerk om zorg op maat te kunnen leveren bij het stoppen van gewelddadige patronen en het waarborgen van de veiligheid.
Alle vrouwen, mannen en kinderen krijgen de ondersteuning en hulp die zij wensen en snelle toegang tot specialistische hulp. De veiligheid van onze cliënten en het stoppen van de intergenerationele overdracht heeft prioriteit binnen onze begeleiding en opvang.

Arosa is onderdeel van Stichting Perspektief. Wij zijn actief in Rotterdam Rijnmond ZHZ, op wijk-, stads- en regio niveau. Op basis van onze specifieke opvang: mannenopvang en code rood, hebben we een landelijke functie. Internationaal wisselen we kennis en ervaring uit. Om onze cliënten goed van dienst te zijn werken we samen met ketenpartners. Onze organisatie is flexibel, anticiperend op onze veranderende samenleving.

We zijn op zoek naar een Ervaringsdeskundige huiselijk geweld / kindermishandeling (ex-pleger) tenminste voor gemiddeld 8 uur per week beschikbaar.

Wat ga je doen?
Als ervaringsdeskundige werk je vanuit een aanvullende rol, naast de reguliere professionals binnen de pilot “Directe hulp en opvang voor mannen betrokken bij huiselijk geweld”. Hierbij leg je op laagdrempelige, outreachende wijze contact met cliënten en lever je een bijdrage aan het begeleiden van cliënten ter ondersteuning van hun herstelproces.

Ook draag je, vanuit jouw eigen kennis en ervaring, bij aan het vormgeven van de pilot en geef je voorlichting aan andere partijen over de noodzaak van hulpverlening aan mannen betrokken bij
huiselijk geweld.

Wat breng je mee?

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • Eigen doorleefde ervaring op het gebied van huiselijk geweld;
 • (Bijna afgeronde) opleiding op het gebied van ervaringsdeskundigheid;
 • Werkervaring als ervaringsdeskundige is een pré;
 • Goed kunnen samenwerken;
 • Beschikt over de competenties: sensitiviteit, inlevingsvermogen en reflecterend vermogen;
 • Enthousiasme en lef om de functie vorm te gaan geven in een veranderende, lerende,
  werkomgeving;
 • Sociale vaardigheden en de vaardigheid je ideeën en meningen goed aan anderen duidelijk
  te kunnen maken.

Wat bieden wij je?
Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen

Arosa is een innovatieve organisatie die continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, die veel kansen biedt en waar steeds nieuwe rollen ontstaan. Afhankelijk van je wensen, ambitie, energie en ontwikkelpotentieel ontwikkel je je als medewerker daarin mee. We stimuleren je daarin en bieden je daarvoor alle ruimte, bijvoorbeeld met opleidingen gericht op het ontwikkelen van competenties.

Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk

 • Je begint met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar en daarna bij goed functioneren het vooruitzicht op een vaste aanstelling;
 • De inschaling, afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring, kan variëren van salarisschaal 6 (min. € 2.423,- tot max. € 3.467,-) of schaal 8 (min. € 2.867,- tot max. € 4.086,- ) bruto per maand op fulltime basis (36 uur), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering, dit  is verwerkt in de vorm van het Individueel Keuze Budget;
 • Maandelijkse tegemoetkoming van € 10,- op aanvullende ziektekostenverzekering;
 • Opname in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • 170 verlofuren per jaar op fulltime basis;
 • Tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer;
 • Vergoeding van de kosten van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 • Aandacht voor werk/privé-balans: we vinden het belangrijk dat werk en privé voor iedereen in balans zijn. Daarover gaan en blijven we graag met je in gesprek.

Draag jij (indirect) bij aan het stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling?
Onze missie is het voorkomen en uiteindelijk duurzaam stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. En daarmee raakt ons werk aan een belangrijk maatschappelijk thema. In Nederland en vooral ook in onze regio.

Iets voor jou?
Voor vragen over de functie kan je terecht bij Marjon Reffeltrath, Projectleider Innovatie, tel. 06-82099175.

Je motivatiebrief en cv kun je tot 6 april mailen naar vacatures@arosa-zhz.nl