Studenten Hogeschool Rotterdam organiseerden Arosa Familiedag

Op woensdagmiddag 16 november jl. organiseerde een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam richting SportMarketing & Management voor de module Eventmanagement voor Arosa een sport- en spel dag. Voor deze dag stelde de Erasmus Universiteit  (EUR) het Sportcentrum beschikbaar. De Arosa familiedag was voor iedereen: cliënten, medewerkers, vrijwilligers en natuurlijk voor hun kinderen.

Voor de Arosa Familiedag  hadden de studenten van de Hogeschool Rotterdam een gevarieerd programma samengesteld met clinics (lesjes) tennis, hockey, badminton, voetbal en lacrosse  en diverse spellen. Zo kon iedereen op een leuke manier in korte tijd verschillende sporten uitoefenen. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht: voor hen was een aparte speelruimte ingericht zodat zij ook konden meedoen aan deze dag.

We kijken terug op een goed bezochte (meer dan 150 deelnemers) en geslaagde Arosa Familiedag. De middag begon met een gezamenlijke warming up en daarna verspreidde iedereen zich over de twee sportzalen. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen mee deed met alle sporten. En wie niet meedeed stond lekker aan de kant te kijken en aan te moedigen. Na afloop ontvingen alle kinderen een chocolademedaille gedoneerd door Het Deurenhuis en een goodiebag met een verrassende inhoud.

Deze familiedag werd gehouden in de Week tegen de Kindermishandeling (14-20 november) waarin jaarlijks door middel van activiteiten in het hele land aandacht wordt gevraagd voor het tegengaan van kindermishandeling. Arosa heeft ervoor gekozen om juist deze week iets leuks voor de kinderen te laten organiseren. Door de samenwerking met de sportieve studenten van de Hogeschool Rotterdam, is de keuze gevallen op een sport- en spelevenement. Sporten draagt niet alleen bij aan een betere gezondheid, het kan helpen met het verwerken van trauma’s en het is een leuke, gezellig en sociale manier van omgaan met elkaar.