Online nieuwsbrief van Arosa, veiligheid en bescherming bij geweld in relaties september 2018

 

Save the date: congres 10 jaar mannenopvang

'Mannenmishandeling het taboe voorbij?'

Dit jaar bestaat de mannenopvang in Nederland 10 jaar. Daarom organiseren de samenwerkende opvangorganisaties voor mannenopvang op 19 november 2018 (Internationale Mannendag) een Congres 10 jaar mannenopvang. Aan de hand van een interessant programma nemen wij u mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening aan mannen. Aanmelden voor het congres kan vanaf oktober 2018.

Lees verder >


 

Hear my Voice

Hear my Voice 0800 - 3200032 is een luistertelefoon bij huiselijk geweld. In deze filmpjes vertelt Mrs. Netherlands waarom zij ambassadeur van Hear my Voice is, vertelt Marlène waarom een luisterend oor zo belangrijk is en vertelt Cindy waarom de drempel om hulp te vragen soms heel hoog kan zijn.

Lees verder >


 

Rotterdamse bedrijven pakken huiselijk geweld aan

Naar schatting is tien tot vijftien procent van het ziekteverzuim in Nederland het gevolg van huiselijk geweld. Dit was aanleiding voor de gemeente Rotterdam om samen met Augeo Foundation een toolkit en online cursus te ontwikkelen speciaal bedoeld voor HR-managers, leidinggevenden en case managers Arbodiensten.

Lees verder >


 

Een mooi gebaar

Deze zomer namen Kees en Marijke Sengers contact op met Arosa. Zij wilden ter ere van hun 50-jarig huwelijk iets bijzonders doen voor de vrouwen en kinderen die bij Arosa in de opvang verblijven. Hun cadeautip ........?

Lees verder >


 

Werken als een paard

bezorgde de kinderen bij Arosa een geweldige vakantiedag

Werken als een Paard organiseert ieder jaar voor de kinderen in onze opvang een leuke en leerzame vakantiedag. Dit jaar brachten de jongere kinderen een bezoek aan de Rotterdamsche Manège en gingen de wat oudere kinderen op interactieve ontdekkingsspeurtocht in het Park De Hoge Veluwe.

Lees verder >


 

Naar de Efteling dankzij Kinderdagverblijf In De Wolken en donaties Efteling spaarkaarten

Ook dit jaar hebben we weer een oproep gedaan voor het doneren van Efteling spaarkaarten. Hier hebben we veel reacties op gehad en kunnen voor alle kinderen en hun moeders toegangskaarten kopen. Dat we ook nog het busvervoer kunnen regelen is mogelijk gemaakt door Kinderdagverblijf In de Wolken die de opbrengst van hun loterij aan Arosa heeft geschonken. In de herfstvakantie is het zover!

Lees verder >


 

Vooraankondiging: Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

Zonta organiseert Handbag Sale tegen Geweld

Op 25 november 2018 Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen organiseren de Zonta clubs een Handbag Sale in Den Haag. De opbrengst van deze verkoop komt ten gunste van Hear my Voice.

Lees verder >


 

SOAP Foundation doneert beautyproducten

Beauty is een vorm van luxe die niet voor iedereen vanzelfsprekend is. De SOAP Foundation heeft echter als motto: Beauty should not be a luxury en maakt de inzameling van ongebruikte/ongeopende beautyproducten mogelijk. Deze ‘unused beauty products’ worden gedoneerd aan goede doelen, zoals diverse vrouwenopvang instellingen in Nederland.

Lees verder >


 

Nieuwsflitsen

 


 

en verder.....