Een terugblik op de vakantieschool-pilot van Werken als een Paard

 

De zomervakantie is een tijd vol avontuur, zon en vrijheid. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen die in een crisisopvang wonen of ambulante zorg krijgen, zijn vaak met hele andere dingen bezig terwijl het voor hen misschien wel het belangrijkst is om even weg te kunnen uit de dagelijkse verplichtingen. De Stichting Werken als een Paard bezorgde deze zomer de kinderen die in de opvang van Arosa verblijven een onvergetelijk avontuur op De Veluwe, vol met klimmen in bomen en spannende ontdekkingstochten.

Het decor hiervoor was het Nationale Park De Hoge Veluwe, veel mooier kan je het niet krijgen. Gabriëlle, groepswerker bij Arosa, was erbij en vertelt aan Werken als een Paard welke indruk deze dag op haar en de kinderen heeft gemaakt.

"Op zo’n dag zijn de rollen even omgedraaid, dan krijgen de kinderen alle aandacht en zijn ze even weg uit de vaak vervelende situaties waar ze in zitten. Om zelf bij zo’n dag aanwezig te zijn en ze te zien genieten is zo mooi! Daarom werk ik graag mee aan deze pilot."

Lees het hele artikel op de website van Werken als een Paard.

Over Werken als een Paard
Werken als een Paard is een initiatief van Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam. Deze stichting initieert eigen projecten en ondersteunt sociaal-maatschappelijke projecten van onder meer het CHIO Rotterdam, de Rotterdamsche Manège en Rijvereniging de Hazelaar, die samenwerken in de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam. Voor elk project wordt een eigen team samengesteld van bevlogen teamleden met een groot sociaal-maatschappelijk hart. Bij het opzetten en uitvoeren van de projecten werken zij samen met vrijwilligers en deskundige partners.