Everyday People zoekt jongeren die mee willen helpen aan een magazine en het daklozen diner

Stichting Everyday People (EP) is op 15 maart 2018 opgericht door Asha Lachman en heeft in een korte tijd een grote groei doorgemaakt. De stichting staat voor de alledaagse mensen die hulpbehoevend zijn in de breedste zin van het woord. In de afgelopen tijd hebben zij veel succesvolle events kunnen organiseren voor onder andere: (jonge) moeders, alleenstaande vaders, ouderen, kinderen en dak- en thuislozen. Voor de daklozen organiseert EP structureel de koningslunch op koningsdag en het Grand Christmas Diner op 2e kerstdag.

De stichting Everyday People is nu bezig met een magazine, waarbij de opbrengst ten goede komt aan daklozen. Asha Lachman zou voor de totstandkoming van dit magazine én bij de planning en uitvoering van een daklozen diner in december jongeren willen inzetten die hier werkervaring in willen opdoen. Voor het magazine mogen ze meelopen met de journalisten en fotografen, zelf een column schrijven of meewerken aan de opmaak/ lay-out.

Jongeren in die op zoek zijn naar een nuttige daginvulling en interesse hebben in schrijven/ journalistiek/ grafisch ontwerp/ koken/ horeca en mee willen werken aan het magazine, kunnen contact opnemen met Asha.

Contactgegevens:

Hieronder een korte beschrijving van wat Everyday People kan betekenen.

Project010 warm netwerk Stichting Everyday People zet zich in voor het project010, wat zij concreet doen voor project010 is het volgende:

  • Magazine In december een glossy uitbrengen van een magazine wat mede gemaakt is door dak- en thuislozen. Wij hopen dat een aantal jongeren mee wil werken in de redactie van het magazine. Zij krijgen hiervoor van Everyday People een training –on-the-job in gesprekstechnieken, het afnemen van interviews, een social media training etc. Veel is mogelijk, afhankelijk van de interesse(s) van de jongeren.
  • 100 daklozendiner op 2e kerstdag Een jaarlijks terugkerend event dat wordt georganiseerd in samenwerking van Le Grand Hotel waarbij de rode loper uitgaat voor Rotterdamse daklozen. Vanaf half oktober starten de voorbereidingen. Ook hierin geldt dat Stichting Everyday People jongeren zou willen begeleiden in het leren plannen en organiseren van zo een event.
  • John de Wolf ambassadeur EP John is ambassadeur voor het daklozen project van Everyday People. John kan ingezet worden voor bijvoorbeeld een “boost” bijeenkomst om de jongeren te motiveren om door te zetten. Verder kan John ook een Wolfcamp geven. Het fysieke aspect hierin kan ook een positieve invloed kan hebben op het mentale. Een andere invulling is uiteraard bespreekbaar.
  • Huisvesting Everyday People heeft investeerders die 20 kamers kunnen bieden aan de jongeren op de Beijerlandselaan (dus op 1 locatie). Verder is er ook een locatie beschikbaar die verbouwd kan worden dag en/of nachtopvang voor daklozen. (start in overleg)
  • Werkgelegenheid Via een van de netwerkpartners van EP kunnen per direct kledingsorteerders aan de slag voor 5 dagen per week. De locatie is per bus vanuit Zuidplein te bereizen. Indien dit niet mogelijk is kan er voor vervoer worden gezorgd. Start: per direct

Everyday People werkt met een enthousiast en gedreven team, die op allerlei manieren actief betrokken is in de maatschappij. Verder hebben zij een groot netwerk, waar nodig kunnen we ook andere middelen/taken/trainingen/functionarissen inzetten.