Hulpaanbod Avant Sanare online én gratis voor Rotterdammers

Volwassenen die te maken hebben met angst, stress, huiselijk geweld, een vechtscheiding, somberheid, weinig weerbaarheid en/of negatief denken, worden door Avant Sanare normaal gesproken geholpen in hun groepscursussen in alle wijken van Rotterdam. Maar nu zijn ze ook online én voorlopig gratis voor inwoners van de gemeente Rotterdam. Zo kunnen Rotterdammers die thuis (moeten) zitten, toch gebruik maken van laagdrempelige en toegankelijke hulp bij emotionele & mentale problemen.

 

Omgaan met stress online
Rotterdammers met een VGZ Rotterdam pakket deden al gratis mee aan de cursus Omgaan met stress. Nu kunnen ook andere Rotterdammers gratis meedoen aan de online versie! Goed met stress omgaan helpt om te voorkomen dat stress leidt tot somberheid, energieverlies of andere klachten met je gezondheid.

 

Krachtige vrouwen online voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld

In deze cursus leren vrouwen voor zichzelf opkomen en omgaan met verwijten en boosheid. Hoe werkt de spiraal van geweld en hoe kun je die doorbreken? De cursus is gratis voor vrouwen uit Rotterdam en nu ook online. Informatie en inschrijven voor de online cursus Krachtige vrouwen.

Assertiviteit voor vrouwen online
Een cursus voor vrouwen die willen leren NEE zeggen en grenzen stellen. Oefenen met positief communiceren en je eigen kracht ontdekken. Een praktische cursus met veel oefenen van nieuwe communicatie- en gedragsstijlen. Gratis voor vrouwen in Rotterdam, ook in de online versie. Meer informatie en aanmelden voor de cursus assertiviteit.

Ouderschap na scheiding (ONS) online
Mediation in Rotterdam voor ouders die het niet lukt om samen afspraken te maken over ouderschap en opvoeding. In 8 tot 10 gesprekken leren ouders hoe zij hun kind(eren) kunnen ondersteunen, zodat ze zich gezond kunnen ontwikkelen. Onder begeleiding van een ervaren mediator gaan ouders (weer) in gesprek met hun (ex-)partner, om afspraken te maken over de kinderen. Meer lezen over Ouderschap na scheiding en inschrijven.

Online cursus leert vrijwilligers en professionals om psychische klachten te herkennen
Onze cursussen om professionals en vrijwilligers te trainen in signaleren en eerste hulp bij psychische problemen gaan online door. De groepscursus Met kennis van mentale gezondheid online kan gereserveerd worden door organisaties en bedrijven in Rotterdam die hun klanten/buren/vriiwjilligers/medewerkers goed willen helpen.

Individuele online hulp bij psychische klachten
Voor hulp bij klachten als angst, stress, burn-out, boosheid, frustratie of identiteitsvragen zijn onze individuele e-health cursussen heel geschikt. Je kunt ze als zelfhulp volgen wanneer je zelf wilt, en krijgt online begeleiding van een preventie expert of psycholoog. Meer over de e-health.